22 Nisan 2012 Pazar

MUTLU YAŞAMAK...


İnsanlığın varoluşundan itibaren, milyonlarcası yeryüzünde aynı zaman diliminde yaşamını sürdürmektedir. Sosyolojik, kültürel, zihinsel, duygusal ve eğitimsel farklılıkları olan milyonlarca insan…   

Her biri ayrı değer ve hayatın içinde farklı katma değer üreten milyonlarca insan. Her birinin ayrı duyguları, istekleri ve hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için sonsuz bir mücadele ve yoğun bir çalışma içinde koşuşturup durmaktalar. İnsanoğlunun istek ve hedefleri her geçen gün çeşitlilik kazanmakta, aynı zamanda daha da karmaşık, zor ve ulaşılması için çok daha fazla emek verilmesi gereken bir yapıya bürünmekte. Teknoloji geliştikçe yaşam standardı yükseliyor, yaşam standardı yükseldikçe insanların ödedikleri bedeller de ağırlaşıyor. Yüksek teknoloji ve çağdaş yaşam bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, bir yandan da bireyler üzerinde farklı etkiler göstererek, ağır gerilimler yaratıyor.

İnsanoğlunun varoluşundan itibaren tüm faaliyetlerine baktığımız zaman, aslında yapılan tüm çalışmaların hayatı kolaylaştırmak ve güzelleştirmek olduğu, dolayısıyla da “MUTLU YAŞAMAK” amacına hizmet ettiğini görmek zor olmasa gerek.

   Çevremizdeki insanlarla iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz çünkü mutlu         olmak istiyoruz.

    İyi bir meslek ve iyi bir iş istiyoruz çünkü mutlu bir hayat sürmek istiyoruz.

   İyi bir iş, iyi bir gelir, iyi bir statü, iyi bir hayat; mutlu, huzurlu başarılı bireyler demektir.

Bir yanda rahat ve huzurlu yaşamayı hedefleyerek yapılan çalışmaların sonuçları, diğer yanda ise yapılan bu çalışmaların insanoğlunu başka sıkıntılara sürüklemesi ayrı bir ironi yaratmaktadır. Evet, hayatımızı kolaylaştıran tüm buluş ve hizmetler bizlere çok şey kazandırıyor. Ancak, onları hayatımıza dahil edebilmek uğruna kaybettiklerimiz ise hepimizin çok da fazla dikkate almadığı yadsınamaz bir gerçek.

Bir yandan, mutlu bir hayat için çabalarken diğer yandan günlük hayatın karmaşasının üzerimizde oluşturduğu yoğun stresi de göz ardı etmememiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Stres, insanoğlunun çok önemsemediği ancak başarısının önündeki en büyük engel ve düşmanıdır diyebiliriz. Zamanında bu düşmanla mücadele etmek, kontrol atına almak ve onu kendimizden ve dolayısıyla çevremizden de uzak tutmak zorundayız. Aksi halde, stres bizi kuşatıp zihinsel ve fiziksel olarak ciddi zarar görmemize neden olabilir.
           
Yaşam enerjimizi azaltıp, kendimizi güçsüz ve yorgun hissetmemize yol açabilir. Bunun yanında çeşitli fiziksel ve zihinsel rahatsızlıklara sebebiyet vereceğinden dolayı yaşam kalitemizi ciddi anlamda düşürebilir.

Bütün bunları yaşamak yerine içimizdeki gücü fark ederek ve kullanarak yaşamak bizi tüm bu olumsuzluklardan olabildiğince uzak tutacaktır.
Kendimizi bu tür olumsuzluklardan korumanın pek çok yolu vardır. Spor yapmak, sanatla ilgilenmek, herhangi bir müzik aleti çalmak, yoga yapmak, meditatif çalışmalar yapmak gibi pek çok rahatlatıcı yöntem bulunmaktadır.
         
Bütün bu yöntemlerin hepsinde kullanılan ve her an her yerde uygulayabileceğimiz bir başka yöntemde nefes çalışmalarıdır. Nefes, hayatımızın olmazsa olmazıdır ve onun üzerimizde pek çok olumlu etkileri mevcuttur. Önemli  olan hangi nefesi hangi durumda kullanmamız gerektiğini doğru bilmektir.
     
SULAR Akademi olarak; siz değerli dostlarımıza Akademi bünyesinde vereceğimiz tüm eğitimlerin yanında strese karşı savaşmanız konusunda da rehberlik yapmayı ve bu alanda sizlere destek vermeyi görev kabul ettik.


Yoğun bir iş gününün ardından eğitime katılıp keyifle öğrenebilmeniz açısından, öncelikle sizin gün içinde yaşadığınız stresi, yorgunluğu ve gerginliği üzerinizden atmanızı hedefleyen çalışmalarımızı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız.

Gün içinde yaşadığınız olumsuzlukların ve gerginliklerin ardından derse girip sağlıklı bir öğrenmenin gerçekleşmesi mümkün değildir. Bu sebeple siz değerli dostlarımızın önce bu gerginlik ve yorgunluktan kurtulmasını, ardından duru ve rahat bir zihinle derse başlaması gerekmektedir.

Derslerimizden önce yapacağımız çalışmalar sayesinde hem stresle baş edebilmeyi öğreneceksiniz hem de günün stresinden uzaklaşıp dersinize odaklanmanızı sağlayarak daha verimli bir öğrenme gerçekleştirebileceksiniz.

1 yorum:

  1. Great blog you've got here.. It's difficult to find
    high quality writing like yours nowadays. I
    truly appreciate people like you! Take care!!

    my blog ... seo

    YanıtlaSil